Vi i Lanternen båtførerkurs har som mål å gi deg kunnskapen og retten til å føre fritidsbåt på en så rimelig, enkel og lærerik måte som mulig.
Alle våre kursholdere har solid maritim bakgrunn, har vært aktive konkurranseseilere og instruktører i en årrekke.

Vi har et brennende engasjement for båtliv, deiling, sikkerhet og miljøet på sjøen.

Lanternen Båtførerkurs er sertifisert testsenter og følger retningslinjene til sjøfartsdirektoratet.

Kontakt oss på:
Epost: [email protected]
Tlf: +47 22 22 22 46

Kursholdere 2023

Håkon Kavli

Kursholder og Styreleder

Håkon Kavli er kursholder og styreleder hos Lanternen Båtførerkurs. Han er aktiv konkurranseseiler og har erfaring fra både nasjonale og internasjonale regattaer. Håkon har gjennom en årrekke vært både instruktør og kursholder i Kongelig Norsk Seilforening (KNS) og er utdannet siviløkonom fra NHH. Når Håkon ikke holder kurs jobber han i egen start-up innen eiendom. I dag brenner han for lestarter, innovasjon og disruptive forretningsmodeller.e

Stian Kavli

Kursholder og Daglig leder
Stian Kavli er kursholder og daglig leder hos Lanternen Båtførerkurs. Stian er aktiv konkurranseseiler, og har gjennom en årrekke vært både instruktør og kursholder i Kongelig Norsk Seilforening (KNS). Stian er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen (UiB) og jobber som advokatfullmektig i NHO. I dag brenner han for sikkerhet på sjøen, korrekt lanterneføring og sommerferieavvikling.
Ibti

Ibtisam Hammani

Kursholder

Ibtisam Hammani er kursholder hos Lanternen båtførerkurs og har erfaring som racebåt-pilot i ulike båtrace! Med en toppfart på nesten 200 km/t på sjøen har Ibti erfart viktigheten av sikkerheten i båt. Utenfor kursene driver Ibtisam aktivt som båtvertinne for båter med Østlandets nyeste teknologi – 100% helelektriske båter. Når hun ikke er på sjøen går dagene til treningssenteret der hun jobber som personlig trener. Ibti brenner for høyhastighetsnavigasjon, trening og Pepsi Max. 

Erlend Skaare Søbstad

Kurskoordinator og kursholder

Erlend er kurskoordinator og kursholder hos Lanternen båtførerkurs. Han har mange års erfaring fra Marinen og har seilt rundt i hele Europa. Med erfaring som småbåtoperatør, våpenteknikger og skipsdykker har han god erfaring fra mange operasjonsområder og ser på de tre S’ene som det viktigste på sjøen; Sikkerhet, sikkerhet og sikkerhet. 
Når Erlend ikke er på jobb for Lanternen er han økonomistudent i Oslo. Han har også tidligere tatt en bachelor i Markedsføringsledelse.

Fredrik Hertzberg

Kursholder
Fredrik Hertzberg er kursholder i Lanternen og krysset nylig Atlanteren. Han har gjennom en årrekke vært både aktiv seiler, instruktør og kursholder i Kongelig Norsk Seilforening (KNS) og har en Mastergrad i Business and Management fra Oxford Brookes University. Når han ikke er på sjøen jobber han i Empower og med podcasten The Upcycle. I dag brenner han for båtliv, gründerlivet og kampen mot forsøpling av verdenshavene.
Båtførerprøven Erik Kavli Kursinstruktør Vannscooter. Høyhastighetsbevis

Erik Kavli

Kursholder
Erik Kavli er kursholder i Lanternen og aktiv konkurranseseiler. Han kan blant annet vise til flere individuelle NM-titler, og har gjennom en årrekke også vært instruktør og kursholder i Kongelig Norsk Seilforening (KNS). Erik er Siviløkonom fra NHH og jobber i dag med undervisning på fulltid. Han er mest opptatt av gode starter, surfing på lens og pumping godt innenfor regelverket.

Johan Årreberg

Kursholder
Johan Årreberg er vår mest erfarne sjømann. Han har jobbet på sjøen hele karrieren og utforsket alle verdenshav og kontinenter fra ubåt, Christian Radich, Tanker, cruise, ferge og offshorerigg. Johan har også bachelor i Nautical Science Master Mariner (D1). På fritiden er han en racer i laser, kiting og dykking. Johan brenner for sikkerhet og miljøet på sjøen.

Carl Emil Lie

Kursholder
Carl Emil har vokst opp i seilbåten Windy Lady og er en ekte sjømann. Han har hevdet seg som regattaseiler både nasjonalt og internasjonalt, vært instruktør for KNS i en årrekke og krysset nylig Atlanterhavet med egen seilbåt. Carl Emil er utdannet pilot, og jobber i SAS. Når han ikke er på sjøen eller i luften trives han best på fjellet med en en kite i trapesen.

Martin Kavli Lysgaard

Kursholder

Martin brenner for seiling og sjøliv, er en gjenganger på regattabanen i Nevlunghavn Jolleklubb. Han kjøpte nylig sin egen seilbåt, og tilbringer mesteparten av fritiden sin på sjøen. Martin er utdannet ingeniør og jobber også som BIM-teknikker i Veidekke når han ikke holder kurs.

Sjur Funnemark

Kursholder

Sjur er en erfaren regattaseiler og var med på landslaget i seiling hvor han satset i klassen RS:X. Ved siden av satsningen har Sjur erfaring som instruktør for KNS. Når Sjur ikke henger i trapesen jobber han som advokatfullmektig.

Jan Terje Espeland

Kursholder

Jan Terje har seilt Nordishavet i orkan med 22 meter høye bølger, Atlanterhavet, Middelhavet, Rødehavet og det Indiske hav og den Persiske gulfen under førstegangstjenesten på KV Andenes, Nordkapp og Senja. Med venner har han også seilt i Stillehavet på kutteren Hnoss og siden hatt et stort antall ulike fartøy. Akkurat nå har han roet seg ned med jobb som forretningsutvikler i IT selskapet blinQ og kajakk i Bergensfjorden.

Syver Contardo-Avlund

Kursholder

Syver har drevet med båt hele livet, og fasinasjonen for båtlivet har vokst i tritt med han. Under sommerhalvåret tilbringer Syver mesteparten av sin tid i båt, og ferierer både langs norske- og svenskekysten. Når Syver ikke opplever det herlige båtliv, tar han siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole. En pedagogisk mann som er opptatt av at alle skal ha god forståelse for pensum.