Vi i Lanternen båtførerkurs har som mål å gi deg kunnskapen og retten til å føre fritidsbåt på en så rimelig, enkel og Lærerik måte som mulig.
Alle våre kursholdere har solid maritim bakgrunn, har vært aktive konkurranseseilere og instruktører i en årrekke.

Vi har et brennende engasjement for båtliv, Seiling, sikkerhet og miljøet på sjøen.

Lanternen Båtførerkurs er sertifisert testsenter og følger retningslinjene til sjøfartsdirektoratet.

Kursholdere 2020

IMG_9629

Håkon Kavli

Kursholder og Styreleder
Håkon Kavli er kursholder og styreleder hos Lanternen Båtførerkurs. Han er aktiv konkurranseseiler og har erfaring fra både nasjonale og internasjonale regattaer. Håkon har gjennom en årrekke vært både instruktør og kursholder i Kongelig Norsk Seilforening (KNS) og er utdannet siviløkonom fra NHH. Når Håkon ikke holder kurs jobber han i Schibsted som Kategorisjef for Morgenlevering.no. I dag brenner han for lestarter, innovasjon og dagligvarer på nett.
IMG_0121

Stian Kavli

Kursholder og Daglig leder
Stian Kavli er kursholder og daglig leder hos Lanternen Båtførerkurs. Stian er aktiv konkurranseseiler, og har gjennom en årrekke vært både instruktør og kursholder i Kongelig Norsk Seilforening (KNS). Stian er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen (UiB) og jobber som advokatfullmektig i NHO. I dag brenner han for sikkerhet på sjøen, korrekt lanterneføring og sommerferieavvikling.
image0

Fredrik Hertzberg

Kursholder
Fredrik Hertzberg er kursholder i Lanternen og krysset nylig Atlanteren. Han har gjennom en årrekke vært både aktiv seiler, instruktør og kursholder i Kongelig Norsk Seilforening (KNS) og har en Mastergrad i Business and Management fra Oxford Brookes University. Når han ikke er på sjøen jobber han i Empower og med podcasten The Upcycle. I dag brenner han for båtliv, gründerlivet og kampen mot forsøpling av verdenshavene.
IMG_0123

Erik Kavli

Kursholder
Erik Kavli er kursholder i Lanternen og aktiv konkurranseseiler. Han kan blant annet vise til flere individuelle NM-titler, og har gjennom en årrekke også vært instruktør og kursholder i Kongelig Norsk Seilforening (KNS). Erik er Siviløkonom fra NHH og jobber i dag med undervisning på fulltid. Han er mest opptatt av gode starter, surfing på lens og pumping godt innenfor regelverket.
Johan Årreberg

Johan Årreberg

Kursholder
Johan Årreberg er vår mest erfarne sjømann. Han har jobbet på sjøen hele karrieren og utforsket alle verdenshav og kontinenter fra ubåt, Christian Radich, Tanker, cruise, ferge og offshorerigg. Johan har også bachelor i Nautical Science Master Mariner (D1). På fritiden er han en racer i laser, kiting og dykking. Johan brenner for sikkerhet og miljøet på sjøen.
Carl Emil

Carl Emil Lie

Kursholder
Carl Emil har vokst opp i seilbåten Windy Lady og er en ekte sjømann. Han har hevdet seg som regattaseiler både nasjonalt og internasjonalt, vært instruktør for KNS i en årrekke og krysset nylig Atlanterhavet med egen seilbåt. Carl Emil er utdannet pilot, og jobber i SAS. Når han ikke er på sjøen eller i luften trives han best på fjellet med en en kite i trapesen.
Martin er kursholder i Lanternen Båtførerkurs

Martin Kavli Lysgaard

Kursholder
Martin brenner for seiling og sjøliv, er en gjenganger på regattabanen i Nevlunghavn Jolleklubb. Han kjøpte nylig sin egen seilbåt, og tilbringer mesteparten av fritiden sin på sjøen. Martin er utdannet ingeniør og jobber også som BIM-teknikker i Veidekke når han ikke holder kurs.